Temperament

Mastiffen er opmærksom og nysgerrig. Den overreagerer sjældent da den i nye situationer forholder sig roligt og afventende mens den vurderer hvad den skal gøre . Der skal meget til at bringe denne store hund ud af sin ro og balance. En rynket pande er tegn på mastiffens opmærksomhed!

Mastiffen er ikke en udholdende hund. Derimod kan den for en kortere tid - om nødvendigt - udløse en fantastisk råstyrke.
Ligeledes er mastiffen en meget godmodig hund og aggressivitet er helt fremmed for den. Tilsammen gør alt dette mastiffen til en ideel familiehund, der sjældent strejfer.


Mastiffens udseende og fysik
Mastiffen bør være så stor som det er muligt. Men kun under forudsætning af, at knoglekraft og massivitet i krop og hoved følger med!


Følgelig er en noget mindre, tung hund at foretrække frem for en højere og lettere. Ordet mastiff er beslægtet med ordene mægtig og massiv. Størrelsesforskellen kønnene imellem er forholdsvis stor. En lille tæve kan være på 68 cm over skulderen og veje ca. 60 kg uden at være for lille. En stor han kan komme op på over 85 cm og veje over 100 kg. En mastiff er heller ikke helt udvokset før den er ca. 3-4 år gammel.

Mastiffen bør have en ren sort skarpt afgrænset maske og sorte ører. Der findes tre farvevarianter: Fawn (dådyrfarvet), apricot (nøddebrun) og brindle (tigerstribet).
 

Læs endnu mere på Dansk Mastiff Klubs hjemmeside

 

www.danskmastiffklub.dk